Shopforce webshops van lokale ondernemers groeien in juli +25,4%

Het CBS meldt dat de online omzet in juli 11,1 procent hoger is dan in juli 2020. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet normaal gesproken een nevenactiviteit is (multi-channelers), groeide met 9 procent.

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in juli 1,2 procent minder omgezet dan in juli 2020. Het verkoopvolume was 0,7 procent lager dan een jaar eerder. De omzet van de speciaalzaken lag 2,3 procent lager en de omzet van de supermarkten was 1 procent lager. Ten opzichte van juli 2019 hebben de winkels in voedingsmiddelen 4,6 procent meer omgezet.

Lokale vers en horeca ondernemers met een actieve webshop via het Shopforce local e-commerce platform realiseerden in de maand juli gemiddeld een groei van het aantal online bestellingen van +25,4% ten opzichte van juli 2020. Ten opzichte van juli 2019 hebben de lokale winkels gemiddeld een groei van +450,7% van het aantal online bestellingen gerealiseerd.